МІЖНАРОДНА ПРЕМІЯ VELUX 2024

Для студентів архітектури


IVA 2024 – це найбільша міжнародна нагорода, яка відзначає роль денного світла в галузі архітектурної освіти. Конкурс організовано для студентів архітектури та їхніх викладачів та проводиться раз на два роки починаючи з 2004 року.

Буде обрано 10 регіональних переможців з 5 континентів, які отримають приз у розмірі 1200 євро для команди та 300 євро для викладача. Та 2 глобальні команди-переможці, що отримають приз у розмірі 4 000 євро для команди та 1 000 євро для викладача після живої презентації перед журі.
Конкурс з самого початку був організований у тісній співпраці з Міжнародною спілкою архітекторів (UIA), та за підтримки EAAE, ACSA і ARCC.

Про премію IVA

Міжнародна премія VELUX 2024 для студентів-архітекторів має на меті надихнути студентів-архітекторів дослідити тему денного світла та створити більш детальне розуміння цього особливого та завжди необхідного джерела енергії, світла та життя.

До участі в конкурсі приймаються проєкти, які підкреслюють перевагу бути студентом, з цікавістю і готовністю мислити "нестандартно", а також розглядають соціальні, культурні, наукові та екологічні виміри світла.

Нагорода також заохочує зосередити увагу на сучасному будівельному середовищі: як переробляти, адаптувати, модернізувати або повторно використовувати будівлі, розглядаючи денне освітлення як рушійну силу для зниження енергоспоживання та підвищення комфорту в приміщенні.

Нагорода має на меті відзначити не лише студентів, а й їхніх викладачів. Тому викладачі проєктів також будуть нагороджені.
iva_2024
iva_2024
ТЕМА

СВІТЛО ЗАВТРАШНЬОГО ДНЯ

Світло завтрашнього дня - це загальна тема Міжнародної премії VELUX. 
Нагорода прагне кинути виклик майбутньому денного світла в забудованому середовищі за допомогою відкритого та експериментального підходу. 
Таким чином, премія прагне розширити межі денного світла в архітектурі, включаючи естетику, функціональність, стійкість і взаємодію між будівлями та навколишнім середовищем.

Ключові дати

 Дата  Подія
 01 вересня 2023  Відкриття реєстрації
 01 квітня 2024  Закінчення реєстрації
 15 квітня 2024  Початок подачі заявок
 30 травня 2024  Кінцевий термін подачі заявок
 Червень 2024  Оголошення регіональних переможців
 Осінь 2024  Семінар для регіональних переможців/ презентації для журі. Оголошення глобальних переможців.

Журі конкурсу

Журі конкурсу формується Міжнародною спілкою архітекторів (UIA), тож до складу журі увійшли архітектори, визнані на міжнародному рівні. 
Минулого і цього року до журі буде долучено 4 архітектори та 1 співробітник з VELUX.

 

iva_2024iva_2024iva_2024iva_2024

iva_2024iva_2024iva_2024iva_2024

Чому вам варто взяти участь?

  • Чудова можливість заглибитися у сферу денного освітлення - на будь-якому рівні та масштабі
  • Потужний крок у вашому особистому розвитку
  • Можливість стати частиною глобальної спільноти
  • Вплив у спільноті архітекторів по всьому світу
  • Грошовий приз
iva_2024